Kipragout

Kipragout

Details

Servings

4

Prep time

10 Minuten

Cooking time

40 Minuten

Calories

544

Per portie: Koolhydraten: 42 g | Vetten: 24 g | Eiwitten: 35 g

Ingrediënten

  • 250 gram Champignons

  • Ongeveer 500 gram Kipfilet

  • Handje verse peterselie

  • 1 L Kippenbouillon

  • 100 gram Roomboter

  • 100 gram Bloem

  • 225 gram Rijst (snelkook)

Stappen

  • Kook de kipfilet in de kippenbouillon tot ze gaar zijn (zo’n 40 minuten) en kook ondertussen de rijst
  • Maak een roux met roomboter en bloem en wacht tot het ruikt naar nootjes en gaar is
  • Doe hier dan de kippenbouillon bij tot je een mooie dikke roux krijgt (naar verhouding kan je meer of minder bouillon er aan toevoegen)
  • Doe de champignons in stukjes en doe erbij en de kip in stukjes erbij
  • Wacht tot dat de champignons gaar zijn in de roux en doe er wat verse peterselie bij en smullen maar!

    Je kan dit gerecht ook serveren met pasteitjes.