Verse Pasta
Per portie verse pasta: Koolhydraten: 59 g | Vetten: 9 g | Eiwitten: 8 g
Details
Servings
2 Servings
Prep time
15 Minuten
Resting time
30 min
Calories Tagliatelle
394 kcal
Deze pasta is heel erg lekker om te eten met een verse pastasaus, zoals de bolognesesaus van Jummys.
Ingrediënten verse pasta (2 Personen)
Ongeveer 170 gram Tipo 00 bloem/ Semolina bloem
2 Medium eieren
Klein scheutje olijfolie
Stappen
- Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eieren in en meng langzaam met de bloem.
- Is het een elastisch deeg en goed gemixt, doe het in folie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
- Rol de pasta dun uit, tot ongeveer 1mm en rol het langzaam op. Snijd in dunne reepjes de pasta. Rol de reepjes uit en laat ze koken in een pan met water en flink zout.
- Kook de pasta tot het gaar is, dit kan bij dunne tagliatelle (1mm dik) zo’n 2 minuten duren.