Verse Pasta

Verse Pasta

Per portie verse pasta: Koolhydraten: 59 g | Vetten: 9 g | Eiwitten: 8 g

Details

Servings

2 Servings

Prep time

15 Minuten

Resting time

30 min

Calories Tagliatelle

394 kcal

Deze pasta is heel erg lekker om te eten met een verse pastasaus, zoals de bolognesesaus van Jummys.

Ingrediënten verse pasta (2 Personen)

  • Ongeveer 170 gram Tipo 00 bloem/ Semolina bloem

  • 2 Medium eieren

  • Klein scheutje olijfolie

Stappen

  • Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eieren in en meng langzaam met de bloem.
  • Is het een elastisch deeg en goed gemixt, doe het in folie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  • Rol de pasta dun uit, tot ongeveer 1mm en rol het langzaam op. Snijd in dunne reepjes de pasta. Rol de reepjes uit en laat ze koken in een pan met water en flink zout.
  • Kook de pasta tot het gaar is, dit kan bij dunne tagliatelle (1mm dik) zo’n 2 minuten duren.