Kipfilethaasjes met spek
Details
Servings
4 servings
Prep time
15 minuten
Cooking time
15 minuten
Calories
315 kcal
Per portie: 315 kcal | Koolhydraten: 1 g | Vetten: 19 g | Eiwitten: 28 g |
Dit recept kipfilethaasjes met spek is ook heel erg lekker om te eten met Truffelrisotto met champignons of met Spaghetti Carbonara! Maak bij de spaghetti carbonara ook cherrytomaten met rozemarijn uit de oven, dan heb je een heerlijk gerecht op tafel! Check op instagram https://var/www/html.instagram.com/foodisabella/ voor de verschillende varianten!
Ingrediënten
15 Kipfilethaasjes (/500 gram Kipfilet in haasjes zelf snijden)
15 Ontbijtspek plakjes (ongeveer 1 ontbijtspek per 1 kipfilethaasje)
15 Verse salieblaadjes (geen verse salie? salieblad kan ook gebruikt worden)
2 tl Gerookte Paprikapoeder
150 ml Witte wijn (Sauvignon blanc)
50 gram Boter
Stappen
- Doe wat peper en zout op de kipfilethaasjes.
- Doe er een blaadje salie op het kipfilethaasje en wikkel de spek eromheen.
- Doe de boter in een braadpan en laat de boter goed warm worden.
- Doe de kipfilethaasjes met spek erin en schroei het spek even dicht. Strooi de paprikapoeder over de kipfilethaasjes heen.
- Draai de kipfilethaasjes om en schroei aan deze ook dicht, blus dan de kipfielthaasjes af met witte wijn. Laat dit even opstaan.
- Als je klaar bent kan je de kipfilethaasjes serveren, maar je kan ze ook in de oven houden tot de rest van het eten klaar is. De oven moet je dan op 140 graden zetten. Was de kip in de braadpan nog niet helemaal gaar, kan je de oven op 180 graden zetten, zodat ze doorgaren.