Gnocchi met verse pesto
Details
Servings
2 Servings
Prep time
30 min
Cooking time
10 min
Calories
591 kcal
Per portie: 591 kcal| Koolhydraten: 69 g | Vetten: 23 g | Eiwitten: 23 g |
Ingrediënten
300 gr Gnocchi (Grote eter? Doe 500 gram voor 2 personen)
1 Sjalot
1 kleine Courgette
250 gr Cherrytomaten
- Verse pesto
1 El geroosterde pijnboompitten
1 Handje basilicum/ 1 Bakje 15 gr basilicum
75 gr Grana Padano
3 El Olijfolie extra vierge/zonnebloemolie
1 Knoflookteen
- Topping
Rucola
Geraspte Grana Padano
Stappen
- Zet het vuur middel hoog en pak een pan met een dikke bodem. Doe een scheut olijfolie en bak hierin de gnocchi tot de buitenkant krokant is.
- Snijd de sjalot, courgette in kleine stukken en halveer de cherrytomaten.
- Doe in de pan een scheut olijfolie en bak hierin de ui en courgette. Breng op smaak met peper en zout. Als de groenten al zachter zijn, doe je de cherrytomaten erbij. Laat dit even een paar minuten staan, zodat het mee kan pruttelen.
- Rooster de pijnboompitten. Voeg alle ingrediënten van de verse pesto in een kleine blender of gebruik een staafmixer. Zorg dat de knoflook en de basilicum goed klein in en dat het een smeuïg geheel is.
- Doe de groenten bij de gnocchi en roer door. Maak een bedje van rucola (topping). Hier leg je de gnocchi met groenten op en doe de pesto eroverheen. Voor op de gnocchi doe je nog wat geraspte kaas, Grana Padano erover heen. Je kan nog extra als topping wat rucola erover heen doen.