Papa Al Pomodoro Studenten Recept

Papa Al Pomodoro Studenten Recept

Details

Servings

3 Servings

Prep time

5 Minuten

Cooking Time

15 Minuten

Calories

510 kcal

Per portie: 510 kcal | Koolhydraten: 62 g | Vetten: 15 g | Eiwitten: 29 g |

Ingrediënten

  • 1 grote Ui

  • 1 Teentje knoflook

  • 3 Bleekselderij stengels

  • 1 Blik gepelde tomaten

  • 1 Blik Tomaten stukjes

  • 6 blaadjes Basilicum

  • 1,5 Blokje Groentebouillon met 600 ml water

  • 150 gram Parmezaanse kaas (Grana Padano)

  • 1 Rustiek Stokbrood (Rustiek brood of een brood wat erg stevig is)

Stappen

  • Snipper de ui en het knoflookteentje. Haal de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
    Zet de oven aan om het stokbrood af te bakken.
  • Doe olie in de pan en fruit hier de ui, knoflook en bleekselderij aan en doe hier wat peper. Voeg de tomatenblokjes en de gepelde tomaten toe. Plet de gepelde tomaten.
  • Kook ondertussen water en maak de groentebouillon. Gebruik 600 ml water doe hier 1,5 bouillonblokje in (1 bouillonblokje voor 500 ml water).
  • Doe de bouillon in de pan en de gesneden basilicum. Bewaar basilicum voor op het einde als topping. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Doe het stokbrood in de oven.
  • Raps de parmezaanse kaas in de tijd dat de soep kookt.
  • Als de soep klaar is na 15 minuten, serveer je de soep door over de soep heen geraspte kaas te doen en basilicum.
    De stokbrood kan ieder zelf in de soep doen. Je kan bij dit gerecht ook nog dipjes doen, zodat het een lekker maaltje wordt.