Gebakken Gnocchi met groene Walnoten Rucola Pesto
Als ik wat verse pesto over hebt maar ik wil niet het weggooien, maak ik de pesto met een andere twist. Ik voeg er zelf nog andere ingrediënten bij en je krijgt op deze manier een totaal andere pesto. Je kan deze pesto natuurlijk ook zelf maken zonder een restje pesto. Ik vind het dan ook lekker om wat gebakken gnocchi erbij te doen en dan krijg je een heerlijke maaltijd. Kijk hieronder voor het recept van gebakken gnocchi met groene walnoten rucola pesto. Serveer deze gnocchi nog met een lekkere salade caprese met tomaat en buffelmozarella.
Heb je wel zin in gebakken gnocchi, maar niet met walnoten rucola pesto. Klik op dit recept om te zien hoe je verse pesto maakt met pijnboompitten.
Details
3 Servings
15 min
15 min
501 kcal
Per portie: 501 kcal | Koolhydraten: 54 g | Vetten: 24 g | Eiwitten: 15 g |
Ingrediënten
1 Pak Gnocchi (500 gram)
- Verse pesto
1 El walnoten (Je kan ook nog wat geroosterde pijnboompitten toevoegen voor de smaak)
1/2 Handje basilicum/
1 Handje rucola
75 gram Grana Padano
3 El Olijfolie extra vierge (geen olijfolie in huis, zonnebloemolie kan ook)
1 Knoflookteen
- Toppings
Walnoten
(Pijnboompitten)
Rucola
Geraspte grana padano
Stappen
- Stop alle ingrediënten van de pesto in een blender of hakmolentje en blend. Breng op smaak met peper en zout.
Vind je de pesto te dik? Doe er dan nog wat olijfolie bij of vind je hem te dun, doe er dan wat kaas nog bij.
Als je nog verse pesto met alleen pijnboompitten en basilicum over hebt kan je er een andere twist aangeven door walnoten toe te voegen en wat rucola en weer in de blender te doen. Doe er dan nog wel wat olijfolie bij en wat grana padano en eventueel wat peper en zout. - Doe een wat olie in de bak en zorg dat dit goed warm is.
- Ga de gnocchi net zo lang bakken tot ze krokant en bruin zijn. Ze zijn op dit moment dan zacht van binnen en knapperig van buiten.
- Doe door de gebakken gnocchi een groot deel van de pesto en schep dit op een bord. Als topping kan je nog walnoten en rucola extra toevoegen en wat overige pesto er overheen doen.