Kip uit de Oven

Kip uit de Oven

Dit is een heel lekker en makkelijk recept, waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan. Het gerecht stop je in de oven en je hoeft er voor een lange tijd niet naar om te kijken. Het is heel erg lekker om de te eten met pasta en met een lekkere salade. Bij de kip uit de oven kan je ook lekker rucola eten. Dit recept is zeker één van mijn favorieten en erg geschikt voor studenten.

Te veel? Het recept is voor grote eters. Je kan het recept ook met z’n drieeën eten, zorg dan wel dat je iets meer spaghetti maakt.

Gezonder? Je kan het recept ook wat gezonder maken door bepaalde producten te vervangen. Dit staat in haakjes achter het recept geschreven. Bijvoorbeeld mozarella light gebruiken en 30+ kaas. Gebruik gezondere alternatieven.

Details

Servings

2 Servings

Prep time

20 min

Oven time

45 min

Calories

1100 kcal

Oven time

210 graden

Per portie: 1100 kcal | Koolhydraten: 84 g | Vetten: 42 g | Eiwitten: 92 g|

Ingrediënten

  • 2 Kipfilet

  • 1 bolletje Mozzarella (mozzarella light)

  • 1 Blik gepelde tomaten/tomatenstukjes

  • 1 Ui

  • 2 Knoflook teentjes

  • 1/2 El Tomatenpuree

  • 3 El pesto

  • Kruiden: salie, peterselie en rozemarijnen chilipeper

  • 100 gram geraspte Parmigiano Regiano (30+ kaas)

  • 150 gram Spaghetti

  • Benodigdheden
  • 1 Ovenschaal

  • Staafmixer


  • 2 Pannen (voor spaghetti en saus)

Stappen

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en frituur deze in een pan met olie. Als de uien glazig zijn geworden doe dan de tomatenpuree erbij en hierna kruiden. 1 El Salie(blad) en 1/2 El Peterselie en 1/2 El rozemarijn.
  • Doe hierna de tomatenblokjes/gepelde tomaten erbij en laat het even pruttelen op laag vuur, zo’n 4/5 min. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer dan het geheel voor een deel. (Pureer niet alles, want het is lekker als er nog wat stukjes in zitten).
  • Doe de saus in de ovenschaal en begin nu aan de kipfilet.
  • Snijd de mozzarella in plakjes. Gebruik de helft van de mozarellabol voor bij de kipfilet.
  • Kipfilet voor de helft open. Smeer de elke kipfilet in met 1 El pesto en stop tussen elke kipfilet 2 plakjes mozarella. Doe ook wat peper en zout ertussen.
  • Doe de kipfilets dicht en stop ze in de saus. Zorg dat alleen de bovenkant nog boven de saus uitkomt.
  • Leg op de bovenkant van de kipfilet de rest van de plakjes mozarella en gratineer de bovenkant met wat parmezaanse kaas en nog wat salie(blad).
  • Stop het geheel voor zo’n 45 minuten in de oven. Als je ziet dat de mozarella en de kaas te donker worden doe er dan een aluminiumfolie overheen en zet de oven terug naar 175 graden.
  • Kook de spaghetti in de laatste 10/15 minuten wanneer de kip nog in de oven staat.
  • Schep de spaghetti op en doe een beetje saus over de spaghetti heen. Leg daarna de kipfilet op de spaghetti en doe er nog wat parmezaanse kaas overheen.
  • Je kan dit gerecht eten met wat rucola erbij of nog een salade.