Knoflook in olie bewaren

Knoflook in olie bewaren

Knoflook kan je niet in olie stoppen en bewaren. Onder gunstige omstandigheden kan de bacterie C.Botulinum groeien in je knoflook en dit kan heel gevaarlijk zijn! De bacterie gaat pas dood rond de 121 graden.

Wil je toch hele lekkere knoflook in olie bewaren heb ik hier een recept voor jou!

Ingrediënten

  • Knoflooktenen

  • Zonnebloemolie

Stappen

  • Zet de oven op 200 graden

  • Pel de knoflooktenen en stop deze in een ovenbestendige schaal. Ik heb ovenbestendige bakjes gebruikt.
  • Doe dan de olie bij de knoflooktenen, net zoveel tot de knoflook onderstaat in een ruime hoeveelheid olie.
  • Zet de knoflook in de oven, dit duurt vaak wel een uur. Haal de knoflook eruit als je ziet dat hij bruin aan het worden is.
  • Laat het goed afkoelen en stop het hierna in een mason jar. En zo heb je heerlijk knoflooktenen die je kan gebruiken om te borrelen, maar ook knoflooktenen die je in het eten kan stoppen.
  • Je kan de knoflook ongeveer een maandje bewaren, maar doe het ook echt weg als je denkt dat het niet meer goed is. Denk aan geur of kleur.