Butter Chicken recept

Butter Chicken recept

Dit is een heel makkelijk en super lekker recept om butter chicken te maken. Als inspiratie heb ik het recept genomen van koken met Nick. Het recept is aangepast voor een portie van 2 personen. Het recept van de butter chicken is bij dit recept in de ”light” versie gemaakt. Hierdoor heb je nog wel alle lekkere smaken, maar minder in calorieën.

Details

Servings

2 Servings

Prep time

1 uur

Cooking time

40 min

Calories Butter chicken

619 kcal

Per portie Butter chicken: 619 kcal |Koolhydraten: 33 g | Vetten: 38 g |Eiwitten: 35 g |

Ingrediënten

  • Bereiding kip (marinade) 1 uur marineren in koelkast
  • 300 gram Kipdijfilet in reepjes

  • 100 gram magere yoghurt

  • 1 teentje knoflook

  • 3 cm gember geraspt

  • 2 tl garam masala

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl chili poeder

  • Butter chicken saus
  • 1 El ongezouten boter

  • 1 gesnipperde Ui

  • 1 Rode peper (als je van pittig eten houdt)

  • 2 kleine teentjes knoflook

  • 3 cm gember

  • 1,5 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl chili poeder

  • 2 tl garam masala

  • 200/250 ml kookroom light

  • 1 Blik tomaten stukjes

  • 2 tl suiker

  • Zout naar smaak

  • Naanbrood
  • Recept zie hiernaast: Zelf naanbrood maken
    Maak van dit recept de helft voor 2 personen. Als je meer maakt de rest van het naanbrood kan je invriezen.

Stappen

  • Doe alle ingrediënten van de kip marinade in een kom en doe alle kruiden en andere ingrediënten erbij en laat dit geheel 1 uur staan in de koelkast. Maak ondertussen ook het deeg van het verse naanbrood. Zie het recept Naanbrood maken.
  • Als de kip klaar is na een uur, doe je wat boter in de pan.
    Bak hierin de kip tot het een mooie kleur heeft, de kip hoeft niet helemaal gaar te zijn, want we gaan het nog in de saus nagaren. Haal daarna de kip uit de pan en doe het in een bakje en bedek het met aluminiumfolie.
  • Doe nog wat boter in de pan, waar de kip in heeft gezeten en doe hier gesnipperde ui in en bak tot glazig.
  • Doe de geperste knoflook, gesneden chilipoeder en geraspte gember erbij en bak even mee.
  • Doe nu alle kruiden erbij (komijn, chili poeder, garam masala) en bak dit ook even mee.
  • Doe nu de blokjes tomaten, en slagroom, suiker erbij en laat het geheel zo’n 10 min even pruttelen.
  • Ga dan het geheel met de staafmixer pureren en stop het daarna terug in de pan om het weer zo’n 15 min te laten pruttelen (langer laten pruttelen kan ook en is wel lekkerder). Proef ook even of er nog meer kruiden of zout bij moeten.
  • Ga ondertussen het naanbrood bakken in de pan.
  • Als het naanbrood gebakken is en de butter chicken saus is ingedikt en op smaak is, kan je het geheel serveren!