Truffel pasta
Als variatie op de truffel risotto heb ik deze keer een pasta gemaakt met truffel. Deze pasta maakte weer zo ontzettend lekker! Het is een simpele pasta om te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. De truffeltapenade kan je eigenlijk overal wel kopen, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Je kan naast dit gerecht nog een lekkere salade maken. Ben je benieuwd naar het recept kijk dan snel hier beneden.
Truffel pasta
Benodigdheden
- 2 Pannen
Ingrediënten
- 1 Ui
- 1 Knoflookteen
- 80 Gram Truffeltapenade (1 klein potje)
- 250 milliliter Kookroom (light)
- 1 Handje rucola
- 250 Gram Kastanjechampignons
- 100 Gram Mix van oesterzammen en shiitake
- 150 Gram Pasta Spaghetti
- 100 Gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een pan met water op om de pasta te koken en kook de pasta.
- Snipper de ui en pers de knoflook uit. Doe dit in een pan met olie en bak dit tot de ui glazig is.
- Snijd alle champignons in stukjes en scheur de oesterzwammen. Doe dit samen bij de ui en knoflook, voeg zout en peper toe.
- Als de champignons gaar zijn, voeg je de truppeltapenda toe, bak dit 1 minuut mee.
- Doe de kookroom nu in de pan erbij en laat dit 2/3 minuten pruttelen.
- Om de saus te binden voeg je wat parmezaanse kaas toe.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan met saus. Is de saus nog te dik kan je nog een beetje parmezaanse kaas toevoegen. Schep het gerecht op en gebruik als topping wat parmezaanse kaas en rucola. Eet smakelijk!