Hartige taart met Kip

Hartige taart met Kip

Dit is een hele lekkere hartige taart met kip. Ik gebruik vaak allerlei ingrediënten die over zijn van de week en stop ze erin. Je kan heerlijke combinaties maken en eindeloos variëren. Deze keer heb ik gekozen om als kruiden rozemarijn te gebruiken en dit maakt de hartige taart echt af! De hartige taart is simpel gehouden met maar een paar ingrediënten. Als groente zit er paprika in, maar je kan natuurlijk ook zelf groenten toevoegen die jij zelf lekker vindt. Het is wel belangrijk als je dat doet, dat je de groenten bakt en er zo weinig mogelijk vocht in laat.

Dit is een tweepersoons hartige taart geworden. Wil je het voor meer personen maken raad ik je aan om een springvorm van ⌀ 21 te gebruiken en deze hoeveelheden keer 2 te doen.

Er staat op jummys nog een heel lekker ander recept voor een hartige taart/quiche met groenten en gerookte kip. Klik hier op de link.

Hartige taart met kip

Hartige taart met Kip

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 Personen
calorieën 734 kcal

Benodigdheden

  • Heteluchtoven 180 graden
  • Springvorm (⌀15 cm)
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 Kipfilet à 200 gram
  • 2 Eieren (M)
  • 100 Milliliter Kookroom light
  • 80 Gram Geraspte kaas 30+
  • 1/2 Rode paprika
  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteen
  • 1 Eetlepel Rozemarijn Gedroogd
  • 50 Gram Pancetta
  • 4 Plakjes Bladerdeeg
  • 2 Eetlepels Paneermeel

Instructies
 

  • Haal het bladerdeeg (4 plakjes) uit de vriezer en laat het ontdooien. Als je een grotere vorm hebt, moet je meer plakjes pakken. Je moet net zoveel plakjes pakken, zodat je een bodem kan maken en zijkanten.
  • Snijd de kip in stukjes. Pak een pan, doe er olie in en laat hem even goed warm worden. Bak de buitenkant van de kipstukjes goudbruin. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn van binnen, omdat hij gaat voor 45 minuten in de oven.
  • Als de kipstukjes goudbruin van buiten zijn leg ze op een bord om af te koelen.
  • Snipper de ui, pers de knoflook uit, snijd de paprika in stukjes en snijd de pancetta in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten in dezelfde pan en bak deze zo'n 4-5 minuten.
  • Vet de springvorm in met roomboter. Doe het ontdooide bladerdeeg in de vorm en zorg dat alle plakjes mooi op elkaar aansluiten.
  • Strooi de paneermeel op de bodem van je hartige taart. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet zo zacht en sompig wordt.
  • Is je vulling heel erg nat, laat het dan uitlekken. Om een krokante bodem te krijgen is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk vocht in je vulling zit.
    Doe de kip en ui,knoflook, pancetta en paprika in de springvorm.
  • Om het mengsel te maken wat over de vulling van de hartige taart gaat moet je een bakje pakken en hierin de eieren klutsen. Je voegt aan het bakje de kookroom, geraspte kaas, rozemarijn, peper en zout toe. Kluts of roer het even goed door elkaar heen.
  • Doe nu het ei-mengsel over de vulling van de hartige taart heen. Zorgt dat het mengsel goed verdeeld is.
  • Als je nog een beetje bladerdeeg over hebt kan je nog wat over de hartige taart heen doen. Wat ik op de foto heb gedaan, maar dit hoeft niet persé.
  • Stop de hartige taart in de oven voor 45 minuten. Het is belangrijk dat de ei goed stolt. Als je merkt dat je hartige taart begint te verbranden moet je hem afdekken met aluminiumfolie.
  • Haal je hartige taart uit de oven en snijd hem in stukjes en eet smakelijk!

Notities

Per portie: 734 kcal | Koolhydraten: 47 g | Vetten: 45 g | Eiwitten: 57 g |
Trefwoord Budget, Eiwitrijk, Makkelijk, Studentenrecepten (Budget & makkelijk)