De échte en perfecte Steak tartaar

De échte en perfecte Steak tartaar

Dit is het recept om de échte en perfecte steak tartaar te maken. Een goede steak tartaar maken is niet heel moeilijk, maar je hebt wel de goede ingrediënten nodig. Het is belangrijk om vlees te kopen van goede kwaliteit. Je kan hiervoor naar een slager gaan of wat wij gedaan hebben is een groothandel, de Hanos. De medewerkers van de Hanos raadde ons diamanthaas aan, aangezien dit erg gemakkelijk te snijden is. Dit is wel zo handig.

De rest van de ingrediënten kan je bij de supermarkt kopen.

Deze maaltijd kan je eten als voorgerecht of als hoofdgerecht. Ben je van plan om het te maken als voorgerecht, zou ik de hoeveelheden gedeeld door 2 doen. De hoeveelheden die wij gebruikt hebben zijn genoeg voor een hoofdgerecht voor 2 personen. Hierbij kan je nog stokbrood serveren of frietjes.

Ben je een echte vleesliefhebber en heb je zin in een ander vleesgerecht ? Klik dan op dit recept voor rosbief met een peperlaag uit de oven.

Steak tartaar

Steak tartaar

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

 • 400 Gram Diamanthaas
 • 1 Sjalot
 • 10 Kleine augurkjes
 • 8 Druppels Tabasco
 • 1 Theelepel Worchestersaus
 • 1 Theelepel Grove Mosterd
 • 1 Theelepel Olijfolie extra vierge
 • 90 Gram Kappertjes
 • Peper en zout
 • 2 Verse Eieren Kwartel
 • 2 Takjes peterselie

Instructies
 

 • Doe het stuk vlees voor 1 uur in de vriezer, hierdoor kan je beter het vlees snijden.
 • Snijd het vlees in stukjes van 0,5-1 cm bij 0,5-1 cm, snijd de augurken en de sjalot in kleine stukjes. Doe het allemaal in een kom samen met de andere ingrediënten, behalve de eieren en roer het goed door.
 • Doe vershoudfolie in een bakje en schep hierin het vlees mengsel. Zet het bakje op de kop op een bord. Top het af door de eidooier te scheiden van het eiwit en schep de eidooier bij het vlees. Je kan eventueel nog een takje peterselie pakken dit er ook op doen. Eetsmakelijk!