Pasta Vegan: Rode curry

Pasta Vegan: Rode curry

Dit recept pasta vegan: rode curry eet ik vaak in mijn studententijd. Je hebt weinig ingrediënten nodig en het blijft ontzettend lekker. Even snel naar de supermarkt en binnen 15 minuten staat dit recept op tafel en bovendien is het helemaal vegan en lekker goedkoop! Makkelijk om te maken als vrienden blijven eten die geen vlees eten of dierlijke producten.

Het gerecht kan je natuurlijk ook maken met vlees erin. Kip zou erg lekker bij het recept passen. Bak dit dan samen met de ui en de knoflook. Hierna kan je het recept weer volgen.

De rode curry pasta kan je zelf uitkiezen. Ik gebruik vaak voor de pasta vegan rode curry, de rode curry van Koh thai. De rode curry pasta van Koh Thai is namelijk niet erg pittig en scherp. De is ook vegan en bevat geen e-nummers. Het is namelijk belangrijk dat je een currypasta neemt waar al veel soorten kruiden en specerijen inzitten. Dit zorgt namelijk echt voor een goede smaak. De rode curry pasta’s kan je natuurlijk ook bij de toko uitzoeken. Let er hierbij wel op dat deze echt pittiger en scherper zijn van smaak! Als je hiervan houdt zou ik zeker een kijkje nemen bij de toko.

Heb je zin in een vegan risotto. Bekijk hier andere vegan recepten! Het kan zijn dat niet alle recepten vegan zijn, maar er staat wel bij hoe je ze vegan kan maken.

Vegan pasta rode curry

Pasta Vegan Rode curry

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Ui
  • 2 Knoflooktenen
  • 180 Gram Pasta optie: glutenvrije pasta
  • 400 Gram Tomaten uit blik
  • 200 Milliliter Kokosmelk
  • 250 Gram Kleine tomaatjes
  • 3 Eetlepels Rode Currypasta Koh thai
  • 200 Gram Babyspinazie/bladspinazie

Instructies
 

  • Doe olie in een pan. Snipper de ui en pers de knoflook uit en doe dit in de pan. Bak tot glazig. Kook ondertussen de pasta.
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en doe dit samen met de andere ingrediënten in de pan erbij. Laat het 10 minuutjes koken en doe het samen met de gekookte pasta, breng op smaak met peper en zout, eventueel wat (vegan) kaas en eet smakelijk!