Recept met orzo

Recept met orzo

Dit is een studenten recept om orzo met kip te maken. Het is een eenpansrecept en het staat in 20 minuten op tafel en is erg budgetproof. Bovendien bevat dit recept veel eiwitten, waardoor het ook een goed recept is als je een eiwitrijk recept nodig hebt.

De orzo is een eenpansgerecht, wat betekent dat je maar 1 pan nodig hebt. Als eerst bak je de kip in de koekenpan en daarna ga je aan de slag met het orzo recept. Nog een voordeel, minder afwassen!

Orzo kan je koken door het (in bouillon) te laten koken. Orzo is een gedroogde pastasoort, met de grootte van een rijstkorrel. Door het in water te laten koken en daarna af te gieten, kan je het door je saus doen. Je kan het ook beschouwen als een risotto en dus iedere keer een beetje bouillon toe te voegen. Op deze manier kan je de orzo ook laten garen. Ik vind het eigenlijk snelle risottosoort en gebruik het dus graag als ik niet zo lang wil wachten op de kooktijd van risotto.

Heb je zin in een ander orzo recept? Ik heb nog een recept voor griekse orzo en een orzo recept met venkel.

recept orzo met kip en verschillende soorten groenten

Recept met orzo

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 200 Gram Orzo
  • 300 Gram Kipdijfilet Ongesneden
  • 1 Ui
  • 2 Knoflooktenen
  • 200 Gram Babyspinazie
  • 250 Gram Champignons
  • 150 Milliliter Kookroom
  • Kruiden Rozemarijn en oregano
  • 1 Bouillonblokje Kip
  • Optioneel: parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Doe olie in de pan en die hierbij de ongesneden kipdijfilet. Bak deze kip tot ze mooi bruin en krokant zijn. Doe als kruiden erbij wat je lekker vindt. Ik heb rozemarijn en oregano gebruikt. Als de kip klaar is leg je het op een bord en houd je het aan de kant.
  • Snipper de ui en pers de knoflookteen uit. Doe dit in het vocht van de gebakken kip. Bak dit tot het glazig is.
  • Snijd de champignons in stukjes en doe dit samen met de spinazie bij de ui en knoflook.
  • Doe de orzo erbij en het bouillonblokje en voeg ongeveer 1 tot 2 glazen water bij. Wordt de orzo te droog doe er dan meer water bij. Doe op het einde de kookroom erbij en laat dit meekoken.
  • Schep het op een bord en top het eventueel af met parmezaanse kaas.
Trefwoord Budget, Eiwitrijk, Makkelijk, Snelle recepten, Studentenrecepten (Budget & makkelijk), weinig ingredienten