Rode curry vegetarisch

Rode curry vegetarisch

Dit is een recept om een rode curry vegetarisch te maken. Het staat erg snel op tafel en is gemakkelijk om te maken. In dit recept zitten veel groeten, wat het erg lekker maakt. Je kan allerlei groenten erin stoppen die je lekker vindt. De groenten die ik in de curry heb gedaan komen ook deels uit mijn eigen moestuin. Ik vind het erg lekker om sommige groenten te raspen, kleine kinderen hebben hierdoor vaak niet door dat ze veel groenten eten ‘verborgen groenten‘. Erg handig! Maar als je dit niet lekker vindt kan je het natuurlijk ook in kleine stukjes snijden.

De curry pasta kan je gebruiken naar keuze. Zelf gebruik ik voor de rode curry vegetarisch recept altijd de curry pasta van fairtrade. Hier zitten namelijk geen e-nummers in en echt alleen kruiden en specerijen. Bovendien is deze currypasta van Fairtrade niet pittig en kunnen kinderen het daardoor ook eten. Je kan ook de curry pasta gebruiken van Koh Thai, maar deze is pittiger. Dus als je daarvan houdt kan je die nemen.

Heb je zin in een ander rijst recept? Roerbak is één van mijn favorieten of deze heerlijke curry madras met de kruiden van Jonnie de boer.

Rode curry vegetarisch

Rode curry vegetarisch

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteen
  • 1 Winterpeen Geraspt
  • 1 Courgette Geraspt
  • 1 Appel Elstar
  • 1 Rode paprika
  • 1 Rode curry paste Fairtrade
  • 3 Eetlepels Gembersiroop
  • 400 Millilitres Kokosmelk Fairtrade
  • 300 gram Rijst

Optionele groenten

  • 1 Komkommer Geraspt
  • Ananas in plaats van Appel
  • 300 Gram Kip Vlees

Instructies
 

  • Doe olie in een pan. Snipper de ui en pers de knoflook teen uit en doe dit in de pan. Fruit dit aan voor 3 minuten. Kook ondertussen de rijst, volgens bereidingswijze.
  • Rasp de courgette en de wortel en snijd de paprika en appel in kleine stukjes. Doe deze ingrediënten ook in de pan. Bak dit mee voor 5 minuten.
  • Doe de currypasta erbij, kokosmelk en de gembersiroop. Zet het vuur zachtjes aan en laat het geheel voor 5/10 minuten zachtjes koken.
  • Schep eerst de rijst op daarna de curry. Eetsmakelijk!