Choco Kokos bliss balls – Vegan

Choco Kokos bliss balls – Vegan

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Carolina van Dorenmalen – Foodieness. De meeste ingrediënten zijn hetzelfde, maar de hoeveelheden en hoe je het maakt is anders. Hierdoor hebben deze choco kokos bliss balls nog minder calorieën en ik heb ze Vegan gemaakt.

Door de walnoten heb je een lekkere crunch erin, en het zoete krijg je door de dadels en de cacao. Je kan eindeloos variëren met verschillende soorten bliss balls, maar deze variant blijft mijn favoriet.

De choco kokos bliss balls vegan zijn makkelijk te maken en je hebt weinig spullen nodig om ze te maken. Ze zijn non-bak en je kan ze van te voren maken. Als je ze gemaakt hebt, stop ze dan in de koelkast om te bewaren. Je kan ze maximaal 3 dagen bewaren.

Deze bliss balls hebben ongeveer 70 calorieën per stuk. Dit maakt ze ideaal als tussendoortje.

Zin in een ander tussendoortje? Klik op deze link!

Choco kokos bliss balls

Choco Kokos bliss balls – vegan

Voorbereidingstijd 15 minuten
Porties 13 balletjes

Ingrediënten
  

 • 150 Gram Dadels
 • 45 Gram Havermout
 • 45 Gram Walnoten helft door mengsel
 • 3 El Agavesiroop
 • 1/2 El Kaneel
 • 1 El Kokosolie
 • 5 El Kokosrasp 1 El door mengsel
 • 3 El Cacao poeder

Instructies
 

 • Doe kokend water en doe dit in een bakje samen met de dadels. Laat de dadels 20 min weken, tot ze zacht zijn.
 • Smelt de kokosolie en doe dit samen met de dadels, cacao, agavesiroop, helft van de walnoten, 1 El kokosrasp, havermout en kaneel samen in een blender.
 • Doe bij dit deeg de rest van de verkruimde walnoten en kneed dit even door. Hierna rol je rol van dit deeg de choco balletjes. Rol ze daarna in kokosrasp. Vind je dit niet lekker, kan je deze stap overslaan.
  Bewaren? Stop ze in een bakje in de koelkast. Bewaar ze maximaal 3 dagen.
 • Enjoy!