Limoncello cocktail
Dit is een recept om een makkelijke limoncello cocktail: scroppino te maken. Geïnspireerd op een scroppino, maar hij ziet er wel cocktail-waardig uit.
Dit recept maak ik altijd op gevoel. Probeer dus goed uit wat jij zelf lekker vindt. De ene vindt het lekkerder als de cocktail meer naar alcohol smaakt dan de andere.
Ik gebruik voor dit recept altijd een limoncello met grappa. Koop deze wel bij een goede drankwinkel! Deze is lekkerder en sterker van smaak. De prosecco haal ik vaak van de lidl. Dit is een echte budget-topper. De citroen sorbetijs haal ik bij de AH, die kost iets van €1.
Limoncello cocktail: scroppino
Ingrediënten
- 80 Milliliter Limoncello with grappa (sterker)
- 1 Bolletje Sorbet citroenijs
- 150 Milliliter Prosecco
- Citroenschijfjes
- Munt
- Suiker en water Voor het glas
Instructies
- Dit recept doe ik altijd op gevoel. De hoeveelheden heb ik er wel bijgezet, maar het is van smaak verschillend hoe sterk je hem wilt.
Glas
- Glas: de randen van het glas maak je een beetje nat en in een schaaltje doe je wat suiker. Hierin dip de rand van het glas in. Nu heb je een suikerrandje aan je glas.
Cocktail
- Doe een laagje (2/3 cm) limoncello in een glas (ongeveer 2 vingers).
- Voeg hierbij 1 bolletje citroen sorbet ijs. Sorbetijs is zachter.
- Vul de rest van het glas aan met prosecco.
- Maak af met een schijfje citroen en wat munt.