Broccoli-Wortelsoep

Broccoli-Wortelsoep

Details

Servings

2 Servings

Prep time

10 min

Cooking time

30 Min

Calories

102 kcal

Per portie: Koolhydraten: 16 g | Vetten: 1 g | Eiwitten: 12 g (zonder toppings)

Ingrediënten

  • 1 Ui

  • 1 Knoflookteentje

  • 1 Winterpeen

  • 2 stronken Broccoli/ 1 grote Broccolistronk

  • 700 ml Bouillon (groente of rund)

  • Topping:
  • Slagroom/Crème fraîche

  • Geraspte kaas

  • Geroosterde pijnpoombitten (vegan optie)

Stappen

  • Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met olie, tot de ui glazig is
  • Doe de wortel en de broccoli (rauw) erbij en bak dit zo’n 2 minuten mee
  • Doe de bouillon erbij tot de groenten ent onder water staan
  • Laat dit minstens 30 minuten zachtjes koken tot de broccoli en de wortel zacht is
  • Peper en (zout) erbij, naar smaak
  • Soep met de groenten pureren en toppings erbij en smullen maar!