Poké Bowl met Zalm
Details
Servings
4 Servings
Prep time
2 uur
Cooking time
37 min
Calories per serving (zonder toppings)
615 kcal
Per portie: 615 kcal |Koolhydraten 58 | Vetten: 29 | Eiwitten: 33
Ingrediënten
400 gram Risottorijst (/Sushirijst)
6 el Ricevinegar (rijstazijn)
2 theelepels zout
4 theelepels suiker
400 gram Zalm op huid (van de visboer)
10 Ebi tempura garnalen
100 gram Wakame
1 Winterpeen
2 Avocado’s
1 grote Mango
1 bakje Surimi sticks
1 Komkommer
6 Bosuien
- Toppings
Halfvolle mayonaise
Sesamzaadjes
Sojasaus
Heb je geen zin om lang te koken? Gebruik dan pandanrijst, spoel de rijst af onder de kraan en kook het iets langer dan de instructie! Heb je meer tijd? Maak dan gebruik dan het recept hieronder, het is wel lekkerder 🙂
Stappen
- Rijst bereiden (2 uur van te voren)
- Was de rijst met water net zo lang, tot het niet meer troebel is. Laat de rijst hierna 10 minuten uitlekken.
- Doe 700 ml water (koud) in de pan met de rijst en zet het vuur aan, als het water met de rijst kookt, kook het dan voor 2 minuten. Zet daarna het vuur laag en laat het nog 10 minuten op het vuur.
- Doe een theedoek om de deksel en zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel erop zo’n 15 minuten staan.
- Laat de rijst nu afkoelen tot kamertemperatuur.
- Poké bowl maken
- Doe de rijstazijn, suiker en de zout in een pannetje en verwarm tot het opgelost is. Laat dit mengsel daarna ook afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dit bij de rijst, en roer het goed door.
- Haal de huid van de zalm en de snijd de zalm in stukjes.
- Snijd alle andere ingrediënten in stukjes en maak het bordje op en doe de toppings over de pokerbowl.