Koude Pastasalade met Tonijn
Details
Servings
5 Servings
Prep time
10 min
Cooking time
10 min
Calories
558 kcal
Per portie: 558 kcal | Koolhydraten: 65 g | Vetten: 17 g | Eiwitten: 33 g
Ingrediënten
500 gram Fusili tricolor
500 gram snoeptomaten/cherrytomaten
3 blikjes Tonijn (á 400 gram)
2 Sjalotten
1 potje kappertjes (á 240 gram)
1 blikje ansjovis op olijfolie(á 50 gram)
1 potje zwarte/groene olijven (á 240 gram)
300 gram Haricot verts (andere optie: sperziebonen)
4 El rode wijnazijn
5 El mayonaise
75 gram Rucola slamelange
Stappen
- Zet twee pannen met water op, om de pasta te koken en de haricot verts.
- Snijd de uiteindes van de haricot verts en snijd ze door de helft. Kook ze in water el dente. Kook de pasta ook ondertussen
- Snijd de sjalotten in kleine stukjes. Snijd de tomaten door de helft. Doe deze ingrediënten in een schaal.
- Laat de kappertjes, olijven, tonijn en ansjovis uitlekken. Snijd de ansjovis in kleine stukjes.
- Doe de kappertjes, olijven, tonijn en ansjovis bij de tomaten en sjalotten in de schaal.
- Voor het sausje nemen we de mayonaise en de rode wijnazijn en die mengen we tot het een glad geheel wordt. Breng om smaak met peper en zout. Daarna voegen we pas het sausje toe als de haricot verts en de pasta ook in de schaal zitten.
- Als alle ingrediënten in de schaal zitten voegen we het sausje toe en daarna de sla. Breng nog eventueel meer op smaak met peper en zout en eten maar! En als je nog wat over hebt van de pastasalade kan je het ook als lunch eten de volgende dag.