Curry Madras Recept
Details
Servings
3 Servings
Prep time
15 min
Cooking time
15 min
Calories
432 kcal
Per portie: 432 kcal (zonder naanbrood)| Koolhydraten: 46 g | Vetten: 17 g | Eiwitten: 20 g |
Naanbrood is 152 kcal per broodje. Voedingswaarden: 152 kcal | Koolhydraten 27 g | Vetten: 3 g | Eiwitten: 5g |
Ingrediënten Curry
1 Kipfilet (ongeveer 150 gram)
1 Rode ui
1 Chilipeper (1/2 chilipeper als niet wat pittig houdt)
Curry Madras paste (Toko of kruiden van Jonnie de Boer)
250 ml Kokosmelk
1 Rode Paprika
250 gram Bloemkool (mini bloemkool)
150 gr Sperziebonen
2 Tomaten
1 Limoen
150 gram Rijst
Stappen
- Hieronder zie je het recept om zelf naanbrood te maken, zorg dat je het deeg klaar hebt als je aan de curry begint:
– Zelf naanbrood maken - Snijd alle groenten in kleine stukjes en de bloemkool in roosjes. Snijd ook de kipfilet in kleine stukjes.
- Doe wat olie in een pan en bak de kip en doe hier de ui en de peper bij, bak het aan op hoog vuur.
P.s Heb je geen curry paste, maar de kruiden van Jonnie de Boer? Voeg deze kruiden al toe bij het bakken van de kip en de ui. Hiervan mag je wel 3/4 El toevoegen. Na het stomen van de groeten proef je de curry, mag de smaak sterker voeg dan nog wat kruiden toe. - Als de kip voor een groot deel gaar is, bak je de paprika, sperziebonen en de bloemkool mee zo’n 3 min.
- Doe de kokosmelk erbij en de curry madras paste erbij en de stukjes tomaten. Doe de deksel op de pan en laat dit geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken, zodat alle groenten stomen.
- Kook ondertussen de rijst en ga het naambrood bakken.
- Na 10 minuten kan je alles opscheppen en serveren met een stukjes limoen. Eet smakelijk!