Zelf naanbrood maken
Details
Servings
8 Servings
Prep time
1 Uur
Cooking time
10 Min
Calories
152 kcal per serving
Per Portie: 152 kcal | Koolhydraten 27 g | Vetten: 3 g | Eiwitten: 5g |
Het Naanbrood is ook heel lekker om te eten met de Curry Madras van Jummys!
Ingrediënten
300 gram Tarwebloem
100 gram magere Yoghurt
125 ml warm water (temperatuur ongeveer 38 graden)
7 gram Gist (1 zakje)
1,5 tl suiker
1 tl Zout
50 gram Olie of Roomboter
1 Geperste Knoflookteen en 3 El zonnebloemolie (om in te vetten)
Stappen
- Doe in een kom de bloem, zout, (magere) yoghurt en 1 El olie en meng goed door.
- Doe in een apart bakje de gist en de suiker en voeg hierbij ongeveer 125 ml water warm water (ongeveer 38 graden). Roer dit goed door elkaar, zodat er geen klontjes ontstaan en dat het mengsel gaat schuimen.
- Doe alles bij elkaar en meng/kneed het geheel. Is het deeg te nat? Doe er dan meer bloem bij. Te droog? Wat water of olie.
- Haal de deegbal uit de kom en vet de kom wat in met olie. Doe de bol met deeg er weer in en leg een warme vochtige theedoek overheen en laat dit een uur staan. Na een uur is het deeg dubbel zo erg gerezen.
- Als het deeg klaar is kan je het in ongeveer 8 bolletjes vormen. Druk de bolletjes plat. Vet een bakpan in (met het olie en knoflookmengsel) en zeg het vuur hoog aan. Bak de broodjes aan beide kanten en leg de op een bord onder een theedoek.
- Je kan het naanbrood eten met een curry of los. Eet smakelijk!