Beef Stroganoff
Details
Servings
4 Servings
Prep time
15 minuten
Cooking time
15 minuten
Calories Saus met Biefstuk
395 kcal
Per portie saus: 395 kcal | Koolhydraten: 23 g | Vetten: 20 g | Eiwitten: 30 g
Ingrediënten Saus
4 Biefstukken à 100/150 gram van de Slager
1 klein doosje Champignons (250 gram)
2 Uien
1 teentje Knoflook
1 klein blikje Tomatenpuree (75 gram)
1 bekertje Crème fraîche (200 gram)
500 ml Runderbouillon
2 tl Grove mosterd (zoutarme optie: mosterdpoeder)
2 tl Gerookte paprikapoeder
1 Rode paprika
3 el Bloem
Peterselie
Pasta/Aardappel/Rijst
- Topping
Grana Padano
Peterselie
Stappen
- Snijd de ui, knoflook, champignons en paprika in kleine stukjes.
Kook in de tussentijd je pasta/aardappelen of rijst. Wat je zelf lekker vindt. Deze keer heb ik het gemaakt met rijst, maar de combinatie met pasta en grana padano vinden wij ook erg lekker. - Doe wat olie of boter in de pan en doe hier de ui en de knoflook in en fruit dit aan voor zo’n 2/3 minuten. Zet de waterkoker alvast aan met water.
- Doe de paprika erbij en champignons en bak dit kort mee. Voeg op dit moment de mosterd en de paprikapoeder toe.
Maak de bouillon en doe hier wat bloem door en roer goed door, dat er geen klontjes in zitten. Door de bloem wordt de saus straks dikker. - Doe de tomatenpuree bij de groenten en bak dit even mee.
- Doe de bouillon erbij en roer goed door. Doe de crème fraîche en de peterselie erbij en laat het geheel even zachtjes pruttelen met de deksel van de pan af. Ondertussen ga je verder met het bereiden van de biefstuk.
- Pak een braadpan en doe de roomboter erin en schroei de biefstukken dicht aan alle kanten. Houd je van rare dan schroei je hem dicht en laat je hem niet langer in de pan. Houd je van medium laat je hem langer in de pan zitten. Als de saus nog niet goed is of de rijst, kan je de biefstukken even in aluminiumfolie wikkelen. Let wel op dat ze dan wel iets verder garen.
- Als de saus nog te dun is kan je er nog wat maïzena bij doen. En breng eventueel de saus nog op smaak met peper en zout en/of wat mosterd of paprikapoeder. Is de saus te scherp geworden door de mosterd, dan kan je er wat suiker bij doen. Hierdoor wordt de saus wat zoeter.
- Als alles klaar is kan je de bordjes mooi opmaken en als topping nog een beetje geraspte parmezaanse kaas doen of wat peterselie.