Apple crumble
Details
Servings
1 Serving
Prep time
8 min
Calories
210 kcal
Oven time
10 min
Per portie: Koolhydraten: 29 g | Vetten: 9 g | Eiwitten: 3 g |
Ingrediënten
1/2 Jonagold
2 El Havermout (even in de blender) (20 gram)
1/2 El Olie (Kokosolie/Blueband)
Kaneel (naar smaak) (2 tl bij dit recept)
1/2 El Honing / Agavesiroop
- Benodigdheden
2 Bakjes
1 Springvorm van ongeveer 12 cm / een ovenbestendige mok
Bakpapier voor in de springvorm
Stappen
- Haal de schil van de Jonagold en het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes
- Doe het in een bakje en doe bij de stukjes appel 1tl kaneel (theelepel)
- Doe de havermout even in de blender, dat het wat fijner wordt (niet te fijn!)
- Doe de havermout in een apart bakje en doe hier 1 tl kaneel bij en wat vloeibare olie (kokosolie/blueband) en de honing/agavesiroop. Blijf roeren tot de honing/agavesiroop en de olie is opgenomen door de havermout en je een korrelige textuur krijgt. Heb je nog geen korrelige textuur doe dan nog wat olie of honing erbij
- Doe wat bakpapier in de springvorm en doe eerst de appel erin. Verdeel hier over heen de havermout. Stop het voor 10 minuten op 180 graden en smullen maar!