Apple crumble

Apple crumble

Details

Servings

1 Serving

Prep time

8 min

Calories

210 kcal

Oven time

10 min

Per portie: Koolhydraten: 29 g | Vetten: 9 g | Eiwitten: 3 g |

Ingrediënten

  • 1/2 Jonagold

  • 2 El Havermout (even in de blender) (20 gram)

  • 1/2 El Olie (Kokosolie/Blueband)

  • Kaneel (naar smaak) (2 tl bij dit recept)

  • 1/2 El Honing / Agavesiroop

  • Benodigdheden
  • 2 Bakjes

  • 1 Springvorm van ongeveer 12 cm / een ovenbestendige mok

  • Bakpapier voor in de springvorm

Stappen

  • Haal de schil van de Jonagold en het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes
  • Doe het in een bakje en doe bij de stukjes appel 1tl kaneel (theelepel)
  • Doe de havermout even in de blender, dat het wat fijner wordt (niet te fijn!)
  • Doe de havermout in een apart bakje en doe hier 1 tl kaneel bij en wat vloeibare olie (kokosolie/blueband) en de honing/agavesiroop. Blijf roeren tot de honing/agavesiroop en de olie is opgenomen door de havermout en je een korrelige textuur krijgt. Heb je nog geen korrelige textuur doe dan nog wat olie of honing erbij
  • Doe wat bakpapier in de springvorm en doe eerst de appel erin. Verdeel hier over heen de havermout. Stop het voor 10 minuten op 180 graden en smullen maar!