Kerst Dessert Gekarameliseerde peren
Details
4 Servings
10 Minuten
10 Minuten
309 kcal
Van het weekend had mijn moeder nog peren liggen die niet helemaal rijp waren, maar wel op moesten. Wij hadden nog wat magere kwark met yoghurt vanille liggen en bedachten dat we hier wel een lekker toetje van konden maken. Door de peer te karameliseren, worden de peren wat zachter en merk je helemaal niet dat ze nog niet (helemaal) rijp waren. Door het toevoegen van de kaneel wordt het echt een winterachtig toetje. Bovendien smaakte het toetje erg lekker! We hebben dit toetje de volgende avond gelijk weer gemaakt zo goed had het gesmaakt. Voor de peren kan je naar de markt gaan en hoef je echt niet de mooiste peren te pakken, want ze gaan in het toetje toch in stukjes. Koop dus echt niet de duurste peren die er zijn.
Per portie: 309 kcal | Koolhydraten: 33 g | Vetten: 15 g | Eiwitten: 8 g |
Ingrediënten
4 conference Peren
1 Bakje 500 gram
Jumbo Magere Kwark met Yoghurt Vanille 0% VetKaneel
75 gram Roomboter ongezouten
75 gram Suiker
- Decoratie
Steranijs (niet om op te eten)
Stappen
- Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Snijd de peren in lange stukken.
- Doe de boter in een pan en laat dit smelten. Doe de suiker erbij tot het een glad mengsel wordt waar als het suiker in is opgelost. Doe de peren erbij en laat dit zo’n 5-10 minuten in het mengsel zachtjes pruttelen. Blijf goed roeren in de tussentijd!
- De magere kwark met yoghurt vanille van de Jumbo is erg lekker. Verdeel de magere kwark met yoghurt vanille over de 4 schaaltjes en doe de peren eroverheen.
Voeg ook wat van het gekarameliseerde mengsel erbij en als topping kaneel. Je kan ook steranijs gebruiken als decoratie. De steranijs kan je niet opeten.