Pasta Pesto met Kip
Deze heerlijke pasta pesto met kip is makkelijk en heel smaakvol. De pesto is vers en dat maakt het nog lekkerder! De kip is gerookt wat meer smaak geeft aan het gerecht. De verse pesto is ook van jummys.nl, klik op de link en daar staat het recept van de verse pesto.
Per portie: 839 kcal | Koolhydraten: 86 g | Vetten: 34 g | Eiwitten: 43g |
Details
Servings
3 Servings
Prep time
15 min
Cooking time
15 min
Calories
839 kcal
Ingrediënten
125 gram gerookte spekjes(blokjes)
1 Ui
250/300 gram gerookte kip(filet)
1 Knoflookteen
250 ml Kookroom light
250 gram Cherrytomaten/Snoeptomaten
200 gram Kastanje champignons
250 gram Pasta
- Topping
(Geroosterde) Pijnboompitten
1 zakje Rucola (85 gram)
Geraspte Grana padano
Stappen
- Kook het water en ga de pasta koken. Ondertussen ga je verder met de volgende stappen.
- Snijd de ui en knoflook en champignons in kleine stukjes. De kip en de spek in reepjes (als de spek nog niet in blokjes/reepjes is).
- Zet het vuur middelhoog en bak het spekblokjes (niet olie bij de pan erbij doen, want spek is al vet genoeg)
- Als de spek gebakken is (krokant hoe jezelf wilt) doe je de gerookte kipfilet erbij en bak je dit ook even mee.
- Doe hierna bij de spek en de kip, de ui en de knoflook en champignons en zorg dat de ui glazig wordt.
- Doe de slagroom light erbij en de cherrytomaten en laat dit geheel 4/5 minuten pruttelen op laag vuur.
- Maak nu de verse pesto. Dit kan met een blender/hakmolentje/staafmixer/vijzel.
- Als de pasta klaar is en de saus. Kan je wat van de pesto bij de saus doen, maar niet alles! Want het is lekker om bij het opscheppen wat pesto op je bord erbij te doen.
- Doe als eerst rucola op je bord, daarna de pasta en dan de saus. Als topping gebruik je (geroosterde) pijnboompitten en smullen maar!