Risotto met gerookte zalm
Deze heerlijke risotto met gerookte zalm is makkelijk om te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Je hoeft niet veel te snijden en het smaakt super lekker! De zalm kan je ook een keer vervangen door vissticks of door iets anders, maar je kan de risotto ook vegetarisch eten.
Heb je geen zin in risotto, maar zin in pasta met gerookte zalm? Heb ik hier nog een hele lekkere pasta voor jou! Een voedzame pasta met lekker veel groeten. Klik hier om naar het recept te gaan!
Ik heb ook voor jou een ander recept waar verse zalm in zit, poké bowl met zalm. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten en stop er van alles in wat jij zelf lekker vindt! Bij dit recept hoef je alleen maar te snijden en hoef je niks in de pan te stoppen om te koken.
Risotto met gerookte zalm
Benodigdheden
- 1 Pan met dikke bodem
- Maatbeker of pan (bouillon)
Ingrediënten
- Gesnipperde ui
- 1 Knoflookteentje
- 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
- Chilipoeder naar smaak (Koreaanse chilipoeder is minder pittig, verkrijgbaar bij de toko)
- 750 ml (kippen) Bouillon (Of een andere bouillon naar smaak)
- 180 Gram Arborio Risottorijst
- 75 Gram Kruidenkaas Garlan
- 200 Gram Gerookte zalm
- 150 Gram Doperwten (diepvries)
Toppings
- 1 Handje Rucola
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Doe wat olie in de pan en fruit de ui en pers het knoflookteentje uit en doe die erbij. Fruit het geheel zo’n 1/2 minuten, tot de ui glazig is.
- Doe de arboriorijst erbij en bak deze zo’n 2 minuten mee, tot de korrels glazig worden. Doe dan de Italiaanse kruiden en de chilipoeder erbij.
- Gaar de risottorijst met kippenbouillon (of een andere bouillon als je dat lekkerder vindt). Doe de bouillon in kleine beetjes erbij en wacht tot het opgenomen is, voordat je een nieuwe schep bouillon erbij doet.
- Als de risottorijst bijna gaar is doe je de kruidenkaas erbij en de doperwten. De doperwten hebben 2/3 minuten nodig om te ontdooien.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes en doe een deel door de risotto en bewaar een deel voor als topping. Breng nog op smaak met peper en eventueel meer kruiden.
- Doe wat rucola op het bord. Doe de risotto erbij en top af met wat zalm en parmezaanse kaas.