Kwarkbollen recept met walnoten

Kwarkbollen recept met walnoten

Het recept was een probeersel, maar zo goed gelukt!! De kwakbollen zijn luchtig, knapperig en een beetje notig. Het zijn net knapperige mini broodjes. Deze keer zijn de kwarkbollen gemaakt met Optimel magere kwark in de smaak aardbei, maar je kan natuurlijk iedere smaak kiezen die jij lekker vindt. Bovendien is er in deze heerlijke kwarkbollen geen suiker toegevoegd! Dit kan je natuurlijk wel doen, maar de kwarkbollen zijn al erg zoet door de magere kwark in de smaak aardbei.

Wil je de kwarkbollen wel wat zoeter maken, raad ik je aan om zoetstof te gebruiken. Degene die ik fijn vind, is van Canderel. Deze zoetstof is crunchy wat hem geschikt maakt voor het bakken. Je krijgt net het gevoel alsof je ”echte” suiker gebruikt.

Als deze kwarkbollen worden gemaakt, let dan goed op de structuur. Het gebruik van kwark zorgt ervoor dat het kwarkbollendeeg wat ‘natter en plakkeriger’ wordt. Het is belangrijk als het deeg te veel plakt, dat je dan meer bloem erbij doet. Probeer dit op gevoel te doen, het mag wel iets nattig zijn, maar niet dat al je vingers onderzitten van het deeg.

Heb je te veel kwarkbollen gemaakt of maak je in grote hoeveelheden? Stop ze lekker in de vriezer. De volgende keer dat je ze gebruikt hoef je ze dan alleen in de oven te doen. Hierdoor heb weer heerlijke knapperige kwarkbollen, hmmm.

Eiwitrijke kwarkbollen met walnoten

Eiwitrijke kwarkbollen met walnoten

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 8 Kwarkbollen
calorieën 108 kcal

Ingrediënten
  

  • 5 Gram Bakpoeder
  • 125 Gram Magere aardbeienkwark Optimel
  • 140 Gram Bloem
  • 1 Ei (M)
  • 7 Gram Zonnebloemolie
  • 1 Handje Walnoten

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten door elkaar. Het hoort een nattig deeg te zijn, maar is het te nat doe er dan nog wat meer bloem bij.
  • Verdeel ze in bolletjes en stop ze in de oven op 180 graden. Wacht tot de goudbruin zijn en haal ze er dan uit. Laat ze goed afkoelen als je ze wilt invriezen.

Notities

per 1 kwakbol: 108 Kcal | Vet:  3,3 g | Koolhydraten: 16 g | Eiwitten: 4 g |