Glutenvrije granola maken

Glutenvrije granola maken

Dit is een recept om een heerlijke glutenvrije granola zelf te maken. Met simpele ingrediënten uit de supermarkt. De totale tijd om het te maken is ongeveer 20 minuten en het resultaat is overheerlijk! Krokante muesli zonder toegevoegde suiker!

Ik maak deze simpele glutenvrije granola met kant- en klare glutenvrije muesli van de Albert Heijn. Je kan natuurlijk ook zelf de ingrediënten vinden in de supermarkt. De pindakaas die ik gebruikt is 100% van pinda’s gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van gebroken lijnzaad, dit is rijk aan vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Bovendien proef je er niks van. Ik voeg express geen suiker toe aan deze granola, want ik vind hem al best zoet. Als je hem zoeter wilt maken, voeg dan bijvoorbeeld fruit toe aan je ontbijt.

!Deze granola kan je voor ongeveer 3 weken bewaren, maar zodra je merkt dat het anders gaat ruiken of er niet meer goed uit ziet. Maak dan weer een nieuwe voorraad granola!

Wil je een pindakaas granola (wel met gluten), bekijk dan dit recept!

Glutenvrije granola met verschillende nootjes op de mason jaar heen gelegd

Glutenvrije granola maken

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt

Benodigdheden

  • 1 mason jar/weckpot 1500 ml
  • Bakplaat
  • Oven
  • Magnetron/kookplaat

Ingrediënten
  

  • 1 Pak Glutenvrije muesli AH (450/500 gram)
  • 2 Eetlepels Pindakaas
  • 4 Eetlepels Kokosolie Muesli te door? Meer kokosolie erbij.
  • 3 Handjes Walnoten Ongebrand ongezouten
  • 150 Gram Gebroken Lijnzaad
  • 1 Eetlepel Kaneel
  • 1 Eetlepel Koek- en speculaaskruiden optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal uit de glutenvrije muesli de rozijnen, want deze gaan anders verbranden in de oven.De rozijnen voeg je toe als de muesli weer uit de oven is.
  • Doe de pindakaas en de kokosolie samen en warm dit op in een pannetje of in de magnetron, zodat alles gesmolten is.
  • Breek de walnoten in kleine stukjes.
  • Doe nu alle ingrediënten (behalve de rozijnen) alles in een kom en roer goed door. Leg nu alles op een met bakpapier bedekte bakplaat. Verdeel het geheel goed.
  • Stop het in de oven en roer de muesli door iedere 5/7 minuten. De muesli moet minstens 15 minuten in de oven. Haal de muesli er pas weer uit als je ziet dat het krokant wordt. Het mag niet verbranden! Bij oudere ovens duurt het vaak langer.
  • Als de granola klaar is laat het goed afkoelen op de bakplaat. Stop het pas in een mason jar/wekcpot als het goed is afgekoeld.
  • Als het is afgekoeld doe je de rozijnen er weer bij. Optioneel is gedroogde abrikozen toevoegen.
  • Stop de granola in een mason jar/weckpot en geniet er een paar weken van! Zodra je merkt dat het niet meer goed ruikt, maak dan weer nieuwe granola.