Orzo met Venkel

Orzo met Venkel

Dit is een simpel, maar erg lekker recept om orzo te maken met venkel. Door gebruik te maken van verschillende kruiden, wordt het recept erg lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Heb je geen zin in orzo, kan je dit ook vervangen door risotto. Orzo is een pasta soort, maar het lijkt heel erg op risotto (rijstsoort). Een voordeel van orzo is dat de kooktijd vele malen korter is dan van risotto. Dus je bent veel sneller klaar met koken!

Venkel snijden en bereiden

Maak de venkel schoon door hem af te spoelen. Snijd het loof (groene stengels) en de onderkant van de venkel eraf. Gooi het loof niet weg, dit kan je namelijk gebruiken als garnering. Snijd de venkel door midden. Verwijder de kern van de venkel als je hem rauw eet, maar in dit recept wordt de venkel gebakken. Dus je kan ook de kern bewaren. Als je de venkel doormidden hebt gesneden, snijd je hem in dunne plakjes.

Andere gerechten waarin je venkel kan serveren is bijvoorbeeld in een lekkere soep. Venkel kan je ook heel lekker gebruiken in een marinade met kip.

Heb je niet zin in orzo met venkel. Ik heb ook een ander orzo recept, bekijk dan dit heerlijke recept voor Griekse orzo met kipgehaktballetjes.

Orzo met venkel, courgette en verse kruiden.

Orzo met venkel

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Ui
  • 2 Knoflooktenen
  • 1 Venkel
  • 1 Courgette
  • 1/2 eetlepel Rozemarijn naar smaak
  • 1/2 eetlepel Tijm naar smaak
  • 1 Citroen rasp van de schil en het sap
  • 1 Bouillonblokje

Toppings

  • Parmezaanse kaas
  • Rucola

Instructies
 

  • Snijd de ui en de knoflook en doe dit in een pan met olie. Fruit dit aan voor 2 minuten.
  • Snijd de courgette en de venkel en doe dit ook bij de ui en knoflook. Fruit dit aan tot de groenten bijna gaar zijn. Doe ook de kruiden erbij.
  • Doe de orzo in de pan erbij en bak dit 1 minuut mee. Maak alvast de bouillon klaar. Je hebt ongeveer 1 tot 1,2 L bouillon nodig.
  • Doe bij de orzo de bouillon en laat dit zachtjes koken. Wacht tot het water is opgenomen en proef de orzo. Is de orzo nog te hard, doe er dan nog wat water bij. Rasp de schil van een citroen en doe dit ook erbij. Als de orzo klaar is, doe je het sap van de hele citroen erbij.
  • Breng het geheel nog op smaak met peper en eventueel zout. Bovendien kan je nog meer kruiden toevoegen als je dit lekker vindt.
  • Pak een handje rucola en leg dit op het bord. Schep de orzo erbij en top het af met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Benieuwd naar andere recepten bekijk @jummysfood op Instagram!

https://www.instagram.com/jummysfood/