Plantaardige hamburger Caprese

Plantaardige hamburger Caprese

Heb je geen zin in een vleeshamburger of eet je vegetarisch? Dan heb ik een lekker alternatief voor een vleesburger. Deze keer heb ik de burgers niet zelf gemaakt, maar wel de hamburgerbroodjes!
Dit is een heerlijk plantaardige hamburger caprese burger, met alle toppings zelf gemaakt. Heb je geen zin in een plantaardige burger kan je natuurlijk ook een andere burger gebruiken.

De hamburgerbroodjes zijn ook zelf gemaakt en echt een aanrader! Beetje knapperig, maar wel lekker zacht! Klik hier voor het recept van de zelfgemaakte hamburgerbroodjes. Let wel bij dit recept erop, dat het deeg 1 uur moet rijzen. Hierna hoeven ze maar een kwartiertje in de oven.

Om een frisheid te krijgen bij de plantaardige hamburger caprese dit recept, heb ik gekozen voor een tomatensalsa. Dit kan je heerlijk op je broodje doen, maar er ook naast kunnen eten bij een salade.

Als saus heb ik een pesto gemaakt. Het recept kan je hier vinden. Door de pesto met mayonaise te mengen, kan je een heerlijke saus krijgen.

De tomatensalsa, pesto kan je van te voren maken en dit kan je in de koelkast doen. De hamburgers bakken. broodjes bakken kan je op hetzelfde moment doen. Dit is ook een heerlijk recept om op een warme zomeravond te eten. Tip je kan de hamburgers ook op de barbeque leggen.

Vegetarische hamburger caprese

Plantaardige hamburgerbroodjes caprese

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Pakje Beyond meat minced 300 gram
  • 1 Bolletje buffelmozarella
  • 4 Hamburgerbroodjes Recept Jummys
  • Verse pesto recept Recept Jummys

Tomatensala

  • 250 Gram Kleine tomaatjes Roma tomaatjes
  • 1 Eetlepel Pijnboompitten
  • 5 Blaadjes Basilicum
  • 1 Eetlepel Citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

Tomatensalsa en verse pesto

  • Snijd de tomaten in vieren, rooster de pijnboompitten en snijd de basilicum in kleine stukjes. Doe alles bij elkaar en meng dit geheel. Breng op smaak met peper en zout. De salsa kan je in de koelkast leggen.
    Het recept van de verse pesto kan je vinden in de tekst boven het recept.

Hamburgers

  • Rol het gehakt in ronde bolletjes. In de pan hoef je weinig olie te doen en smash ze met een spatel. Bak ze goed.
  • Snijd de mozarella in plakjes en bak de hamburgerbroodjes af. Doe de pesto en de tomatensalsa op de broodjes. Eetsmakelijk!