Verse Bolognesesaus
Details
Servings
3
Prep time
20 Minuten
Cooking time
1 Uur
Calories Bolognesesaus
379 kcal
Per portie Bolognesesaus: Koolhydraten: 23 g | Vetten: 23 g | Eiwitten: 18 g
Deze verse bolognesesaus is heel erg lekker om te eten met de zelfgemaakt Verse Pasta.
Ingrediënten Bolognesesaus
1 Knoflookteentje
1 Grote Ui / 2 kleine uien
250 gram Rundergehakt
3 Stengels bleekselderij
1 Grote wortel
150 Ml Rode wijn
70 gram Tomatenpuree
1 Blik gepelde tomaten (400 gram)
Kruiden(gedroogd): tijm en rozemarijn
- Toppings
Parmezaanse kaas
Verse peterselie
Stappen
- Doe de knoflook met olie in de pan
- Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes en bak ze even mee
- Doe het gehakt erbij en bak het rul
- Bak even de tomatenpuree mee
- Blus af met rode wijn
- Doe de gepelde tomaten erbij en plet ze in de pan
- Doe de kruiden erbij en laat het geheel minstens een uur koken
- Doe over de pasta de saus en doe de toppings erover heen en smullen maar!