Truffelrisotto met champignons
Details
4 Servings
15 min
40 min
642 kcal
Eten met truffel is echt een favoriet van mij! In de winter bij restaurants kies ik altijd voor de truffelrisotto. Helaas gaat deze risotto in de zomer weer van de kaart af. Vandaag had ik zo’n zin om truffelrisotto te eten, dat ik bedacht had om het zelf te gaan maken. Alles met truffel vind ik lekker, truffelolie, truffeltapenade en nog meer. Als jij ook zo’n zin heb om een lekkere truffelrisotto te maken die niet te veel moeite kost, maar wel heel erg lekker is moet je echt dit recept proberen. Je kan voor de ingrediënten lekker naar de supermarkt gaan en het thuis gaan maken. De bospaddenstoelen en de truffel zijn echt een heerlijke combinatie en dat maakt het ook echt af. Deze risotto kan je ook serveren als diner tijdens de feestdagen of als er vrienden komen eten, maar je kan het ook lekker maken op een doordeweekse dag.
Deze Truffelrisotto is ook super lekker om te eten met Kipfilethaasjes met spek! Klik op de link om naar het recept te gaan van de kipfilethaasjes. Je kan het recept natuurlijk ook vegetarisch laten, door er geen vlees aan toe te voegen.
De macronutriënten kan je onderaan het recept vinden.
Truffelrisotto
Benodigdheden
- 1 Pan met dikke bodem (voor de risotto)
- 1 Pan om de bouillon te maken of een glazenmaatbeker
Ingrediënten
- 350 Gram Risottorijst
- 40 Gram Roomboter Ongezouten
- 350 Gram Kastanjechampignons
- 100 Gram Shitake
- 150 Gram Oesterzwammen
- 120 Gram Truffeltapenade
- 120 Mililiter Droge witte wijn
- 1 ½ Liter Bouillon (Paddenstoelen, kip of groente)
- 2 Sjalotten
- 2 Knoflooktenen
Toppings
- 50 Gram Parmezaanse kaas
- Rucola
Instructies
- Snijd de sjalotten en de knoflook in kleine stukjes en fruit de sjalotten en de knoflook met boter in de pan.
- Doe de risottorijst erbij en bak het mee tot het glazig is. Dit duurt een paar minuten.
- Blus af met witte wijn en ga hierna de risotto garen met de bouillon. De risotto kan je garen door iedere keer wat bouillon bij de risotto doen en het vuur laag te houden en goed te blijven roeren.
- Snijd ondertussen de champignons in kleine stukken en bak deze allemaal in een aparte pan half gaar.
- Als de risotto bijna klaar is doe de truffeltapenade erbij en de champignons en laat dit nog even mee pruttelen.
- Schep alles op de bordjes en doe de toppings erover heen.