Flamkuchen recept met Peer en Gorgonzola
Dit recept is in 20 minuten klaar! Het is een heel erg lekker flamkuchen recept met peer en gorgonzola. Deze keer heb ik ervoor gekozen, om het deeg uit de winkel te kopen, maar je kan het ook zelf maken. Het recept is voor 2 personen. Je moet hierbij wel nog lekker een salade serveren voor de groenten.
De combinatie van peer en gorgonzola is heel erg lekker. Je hebt het zoete van de peer en de wat hartige smaak van de gorgonzola.
Flamkuchen recept
Benodigdheden
- Bakplaat met bakpapier
- Oven op 200 graden
Ingrediënten
- 1 Rol Flamkuchendeeg
- 100 Gram Crème fraîche
- 6 Plakjes Serranoham
- 1 Rijpe grote peer of 2 rijpe conference peren
- 1 handje Geraspte kaas belegen
- 100 Gram Gorgonzola Dolce is milder en minder scherp
Toppings
- 1 Handje Walnoten
- Rucola
Instructies
- Zet de oven aan op temperatuur op 200 graden.
- Rol het flamkuchendeeg uit en smeer hem in met crème fraïche. Het moet een dunne laag zijn.
- Leg nu op het deeg de ingrediënten. De serranoham, peer, stukjes gorgonzola.
- Strooi wat geraspte kaas erover heen en stop het deeg in de oven voor zo’n 10-15 minuten. Tot de rand mooi goudbruin is.
- Haal het deeg eruit en bestrooi het met de walnoten en wat rucola. Opsnijden en smullen maar!
Notities
Per portie: 987 kcal | Koolhydraten: 63 gram | Vetten: 42 gram | Eiwitten: 39 gram |